رویه کوبی مبل

رویه کوبی مبل

امروزه کمتر مکان و فضایی را می بینیم که با استفاده از مدل های مختلف مبل پوشانده نشده باشند. به دلیل پرطرفدار بودن این محصول، بسیاری از افراد در فکر خرید مدل های مختلف مبل یا تعویض آن هر از چند مدت می افتند. اما از آن جایی که قیمت مبل ها در سال های اخیر افزایش چشمگیری داشته است، ممکن است خرید یک مبل جدید که با دکوراسیون جدید شما سازگار است کمی مشکل و هزینه بر باشد. به همین علت است که افراد بسیاری همان مبل های قدیمی خود را تعمیرمی کنند. اگر کمی با تعمیرات مبل سر و کار داشته اید یا به دنبال آن بوده باشید، قاعدتا نام رویه کوبی را شنیده اید، اما اگر از معنای آن چیزی نمی دانید می توانید این مطلب حمید هاوس را تا انتها بخوانید و با این مفهوم بیش تر آشنا شوید.

رویه کوبی مبل چیست؟

رویه کوبی مبل در واقع اصلی ترین اموری است که بر روی کلاف خام مبل صورت می پذیرد تا مبلمان شما تکمیل شود. معمولا این کار شامل تعویض فنر ها ، فوم ها ، تشک ها و … می باشد. این اصطلاح بیشتر درتعمیرات مبل به کار می رود و کسی که این کار را انجام می دهد، رویه کوب نام دارد.

رویه کوبی مبل به معنای پوششی است که بر روی قسمت‌هایی از مبلمان نظیر بغلها، پشت و صندلی قرار می‌گیرد. این پوشش معمولاً از چرم، پارچه، وینیل یا مواد مشابه ساخته شده است و هدف از آن حمایت از قسمت‌های پرتکرار استفاده و همچنین بهبود ظاهر و استحکام مبل است. رویه کوبی مبل در بسیاری از موارد قابل تعویض و جدا شدن است تا در صورت لزوم تعویض و شستشوی آسان داشته باشند.

انواع رویه کوبی مبل

رویه کوبی دو نوع دارد ، یکی رویه کوبی در کنار ساخت مبل های جدید است و دیگری رویه کوبی مبل های قدیمی می باشد. در تعمیرات مبل قدیمی در ابتدا پارچه های مبل را می شکافند و تمامی موادی که در آن فرسوده شده اند را خارج می کنند. در این حالت اگر فریم مبل دچار مشکل باشد اول آن را تعمیر می نمایند و بعد به کار های رویه کوبی می پردازند.

رویه کوبی مبل تعمیری قدیمی

برای تعمیر رویه کوبی مبل قدیمی، ابتدا باید بررسی کنید که چه نوع مشکلی دارد. در برخی موارد، رویه کوبی مبل فقط نیاز به تعویض یا تعمیر بخش‌هایی از آن دارد، در حالی که در بعضی موارد، بهتر است که کل رویه کوبی را تعویض کنید.

برای تعمیر بخش‌هایی از رویه کوبی مبل می‌توانید از روش‌های مختلفی استفاده کنید، از جمله تعویض پارچه رویه کوبی، تعمیر دوخت هایی که پارچه رویه کوبی به هم ریخته است، تعویض پره‌های بالای رویه کوبی و یا تعمیر ترک‌هایی که در پارچه رویه کوبی وجود دارد.

در صورتی که بخش‌های زیادی از رویه کوبی مبل دچار مشکل هستند، بهتر است که کل رویه کوبی را تعویض کنید. برای تعویض رویه کوبی مبل، باید ابتدا اندازه رویه کوبی را بگیرید و سپس به یک کارگاه تخصصی مراجعه کنید تا رویه کوبی را برای شما تعویض کنند.

لمسه دوزی

لمسه دوزی در واقع کارهایی است که در تعمیرات مبلمان انجام می شود و شامل مراحل مختلفی از جمله تعویض کلاف، فوم مبل ، پارچه مبل ، لایکو ، فنر ها ، اسفنج و هم چنین کوسن مبل می باشد. این کار ها را می توانید بر روی نمونه های مختلفی از مبل خود انجام دهید و مخصوص مبل خاصی نیست هم چون لمسه دوزی کلاسیک ، لمسه کاری مبل استیل ، لمسه دوزی مبل راحتی و …. با این کار می توانید مبل خود را جدید و نو کنید گویی که نمونه ای جدید خریداری کرده اید. علاوه بر آن دکوراسیون خانه نیز تغییر می کند و زیبایی دو چندانی به آن می بخشد.

هدف از انجام رویه کوبی

هدف از انجام رویه کوبی، افزایش فشار خون و بالا بردن ضربان قلب است که در نتیجه آن، استقامت بدنی، قدرت عضلانی و تعادل بدنی بهبود می‌یابد. همچنین، انجام این رویه می‌تواند باعث کاهش وزن، بهبود سیستم تنفسی و افزایش انرژی بدن شود. علاوه بر این، انجام این رویه می‌تواند باعث آرامش و کاهش استرس نیز شود.

تفاوت رویه کوبی مبل و تعمیر مبل

رویه کوبی روی کلاف خام که در بالا توضیحات آن ارائه شد . رویه کوبی بر روی مبلمان فرسوده و دست دوم که از آن با عنوان تعمیر مبل یاد میشود .
در تعمیرات مبل کلیه محتوی مبلمان که نیاز به تعویض داشته باشند از داخل کلاف مبل خارج میشود . چنانچه کلاف مبل شکسته و فرسوده باشد تعمیر شده و مبل برای رنگ کاری و لکه گیری ( در صورت نیاز ) آماده میشود . پس انجام این کارها مبل برای رویه کوبی به دست متخصص رویه کوب سپرده میشود . محتوی جدید شامل ابر و اسفنج ، انواع فنرها و تسمه ، پنبه و کرک و … و در نهایت پارچه مبل روی آن قرار داده میشود .

رویه کوبی حرفه ای سخت و پر دردسر در زمینه صنعت مبلمان است و به افرادی که در این شغل هستند رویه کوب میگویند، باید بدانید که رویه کوبی به دودسته تقسیم می شود : رویه کوبی فریم مبل رویه کوبان تنها بر روی فریم و یا به اصطلاح کلاف مبل کار می کنند. کلاف مبلی که قرار است رویه کوبی شود در اختیار متخصص فن قرار می گیرد. فنر بندی ، پر کردن محتوا ( ابر و اسفنج ، فوم ، پنبه و … ) الگو برداری پارچه مبل ، پارچه کوبی ، نصب سرمه و نوار و در آخر در صورتی که مبل نیاز به لکه گیری داشته باشد ( مبلهایی که فریم رنگ کاری شده داشته باشند ) لکه گیری می کنند. رویه کوبی مبل تعمیری رویه کوبی مبل تعمیری مانند رویه کوبی فریم است با این تفاوت که ابتدا پارچه مبل را شکافته ، محتویات فرسوده را از آن خارج میکنند و در صورتی که فریم مبل نیاز به تعمیر داشته باشد ، ابتدا آنها را تعمیر و سپس مبل را رویه کوبی می کنند.

رویه کوبی مبل

عوامل تاثیر گذار در قیمت رویه کوبی مبل 

فاکتور های متعددی در قیمت رویه کوبی تاثیر گذارند که قبل از اقدام برای آن ، بایستی به آن توجه نمود. اگر مبل شما نیاز به تعمیرات اساسی تر و بیش تری داشته باشد ، پس نیازمند زمان بیشتر و هزینه ی بالاتر هستند. یعنی اگر تمامی کارها را مانند تعویض پارچه ، فوم ها و … را بخواهید بیشترین هزینه ی رویه کوبی را در پی خواهد داشت. یکی از اصلی ترین مواردی که هزینه ی رویه کوبی را افزایش می دهد، نوع پارچه ی انتخابی شما برای تعویض است. هر چه پارچه ی با کیفیت تر و گران تری بخواهید ، قاعدتا هزینه ی آن بیشتر خواهد بود.

 نوع پارچه رویه کوبی مبل

پارچه‌های مختلفی برای رویه کوبی مبل به کار می‌روند اما از جمله پارچه‌های مورد استفاده برای رویه کوبی مبل می‌توان به نام پارچه‌های مخمل، چندراهه، نخی، کتان، پلاستیکی، چرم، مقاوم در برابر آتش، پارچه‌های ضد آلرژیک و یا پارچه‌های ضد آب اشاره کرد. هر کدام از این پارچه‌ها دارای خصوصیات و ویژگی‌های مختلفی هستند و بسته به نوع کاربری و شرایط استفاده می‌توانید از یکی از این پارچه‌ها استفاده کنید.

نکات مهم در رویه کوبی انواع مبلمان

  • پیش از شروع کار، اتاقی که می‌خواهید کوبی کنید را خالی کنید و برای مبل‌هایی که نیاز به کوبیدن ندارند، آن‌ها را بیشتر از این به این سمت کشیده و فضای کار کوچکتر کنید تا بتوانید بهتر و کارآمدتر کار کنید.
  • از ابزار مناسب استفاده کنید؛ بهتر است از یک کوبنده چوبی با هدایت کننده سرعت استفاده کنید تا توانایی کنترل بیشتری داشته باشید.
  • قسمت‌های با درجه خاصی از دسترسی شما خارج هستند، می‌توانید با استفاده از یک پاکت فویلی یا پوششی مناسب، مبلمان را نگه دارید تا با یکی از جنس‌های پشمی و یا مخمل نباشد.
  • از کوبیدن به راهی که چوب با رویه دسته‌های مبلمان تماس نداشته باشد، خودداری کنید، چراکه ممکن است رویه جمع شده یا تغییر رنگ دهد.
  • اگر رویه ای ضخیم دارید، باید بیشتر صرف توان کوبیدن بکنید و یا می‌توانید از یک ضربه دینامیکی برای مقابله با این مشکل استفاده کنید.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات